Loading ...

Herfst decoraties voor de voortuin

Het mooie herfstweer is een echte uitnodiging om je voortuin eens op te leuken met wat seizoens decoratie. En in dit geval zijn pompoenen daar bij uitstek geschikt voor. Je ziet ze steeds vaker verschijnen in diverse vormen, niet alleen in de keuken voor in lekkere gerechten, maar ook als decoratie bij de voordeur. De grote bol pompoenen, maar ook de fles pompoenen of de kleine geel of groenen pompoentjes staan heel leuk in deze tijd van het jaar.

De mooie herfstkleuren kunnen ons inspireren bij het maken van een leuke decoratie. De pompoenen in al kun vormen en kleur scharkeringen helpen ons daar enorm bij. Je krijgt meteen een heel warm en gezellige aanblik met een combinatie van de rode herfstbladeren en de oranje en gele kleuren van de pompoenen.

Creƫer sfeer

Om een leuke decoratie of een heel herfst tafereeltje te maken kun je gebruik maken van een houten krat en deze vullen met wat herfst bladeren, appeltjes, pompoenen en misschien nog een dekentje draperen. Plaats daar nog een grote houten kandelaar bij en je plaatjes is compleet en heel uitnodigend. Als je genoeg plaats hebt, kun je misschien nog een vuurkorf of een schommelstoel toevoegen om het geheel een wat huiselijker sfeer te geven. Ook een zelfgemaakte krans van herfst bladeren, takken, bessen en appels geeft een mooi effect op een wat saaie voordeur.

Het allerleukste is het natuurlijk om een dagje met je gezin naar het bos te gaan en de kinderen zelf takjes en bladeren te laten verzamelen. Ook kastanjes zoeken is een leuke bezigheid, de groene bolsters zijn altijd een ware vondst. De appeltjes kunnen op de open dagen van vele boomgaarden ook zelf geplukt worden. Zo krijgt jouw herfst decoratie echt een persoonlijk tintje en kunnen de kinderen hun eigen vondsten trots bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *