Loading ...

IKEA DHZ keukeneiland

De grote Zweedse woonwaren gigant  IKEA is inmiddels in bijna ieder huishouden wel te vinden.  Bijna iedereen heeft wel een of ander product, groot of klein, van IKEA aangeschaft. En in de loop van de jaren ontstaan er steeds meer ingenieuze ideeën van mensen die een handige truc toepassen op een artikel van IKEA.

Zo is er bijvoorbeeld een leuke oplossing om op een budgetvriendelijke manier een keukeneiland te fabriceren op basis van een IKEA kast. Vooral voor klein behuisden zijn deze oplossingen een uitkomst. Maar ook voor mensen met een kleine beurs is dit vaak een goed idee om toch een leuke oplossing te bedenken en hun huis leuk aan te kleden.

Persoonlijke touch


We verklappen je hier het keukeneiland keuken trucje. Dit gaat als volgt:

Men neemt een IKEA dressoir naar keuze, afgestemd op jouw plattegrond en ruimte.
Laat bij de bouwmarkt een houten plaat of keukenblad op maat zagen, maar neem hierbij aan alle kanten een paar centimeter extra, afhankelijk van de ruimte die je in je keuken hebt. Zo kan het bijvoorbeeld slim zijn om aan de kopse kanten wel wat extra overstek te hebben, maar aan die voor- en achterzijde de maat gelijk te houden aan die van het dressoir of kastje zelf zodat je nog genoeg loopruimte hebt in je keuken. De delen die oversteken aan de beide zijkanten kun je goed gebruiken voor het bevestigen van een handdoek stang. Hier kun je behalve thee- en handdoeken ook keukenaccessoires zoals bijvoorbeeld een zeef of een vergiet hangen.
Als laatste schroef je 4 draaibare wieltjes (waarvan het liefst twee met rem) toe aan de onderzijde van het kastje en…..je eiland is klaar. Indien gewenst kun je de standaard handgrepen door andere vervangen of het gehele kastje een verfbeurt geven voor een nòg persoonlijker effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *