Loading ...

Vlekken uit matras verwijderen zonder chloor

Niemand vind het fijn om te praten over vlekken in onze matrassen, maar iedereen heeft ze. De vraag is natuurlijk: hoe kom je er van af??
Gelukkig hebben wij een tip voor het schoonmaken van je matrassen.
Hieronder leggen we uit hoe je het beste te werk kunt gaan.

Hoe doe je het?

Hoe doe je het?
Als eerste is het belangrijk dat je in een goed geventileerde kamer werkt, dus zet voor je begint het raam open. Daarna haal je al je beddengoed  en losse beschermhoezen van je matras deze kun je gewoon in de wasmachine wassen.
De tijk die nu overblijft moet je eerst goed te stofzuigen zodat alle losse deeltjes zoals huidschilfers en huisstofmijt ( ja…ook die heeft iedereen ook al zie je ze niet!) verwijderd zijn. Nu kun je aan de slag!

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?
Om te beginnen met deze schoonmaakklus heb je een lege spuitfles nodig, wat ongekleurd afwasmiddel, baking soda en waterstofperoxide 3%. Deze laatste twee kun je gewoon bij de drogisterij kopen. Vul de spuitfles met water en voeg een theelepel afwasmiddel toe en besproei hiermee de vlekken. Wrijf eventueel nog even met je hand over de plek zodat je zeker weet dat je de te behandelen oppervlakte helemaal bevochtigd hebt.  Vul daarna de fles voor de helft met water en voor de helft met waterstofperoxide 3%. Goed schudden en meteen de nog vochtige plek besproeien. Laat dit heel even intrekken maar verdeel dan al vrij snel de baking soda over het nog vochtige oppervlak. Gebruik een schone doek om het goed te verdelen zodat er een egale laag ontstaat. Laat dit ’s nachts drogen en de volgende dag kun je de opgedroogde baking soda met een stofzuiger verwijderen. Nu kun je weer volop genieten van een kraakhelder en fris matras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *